Teremlabdarúgó Eb-n a magyar papi csapat

Teremlabdarúgó Eb-n a magyar papi csapat

A portugál papok címet védtek, a rendező horvátok bronzérmesek, a magyarok hatodikok lettek.

Február 20-a és 23-a között a horvátországi Vukováron rendezték meg a papi teremlabdarúgó Európa-bajnokságot, melyen – a jó hagyományoknak megfelelően – idén is méltó módon  képviselte hazánkat a papi válogatott csapata:

Kiss-Rigó László (kapus), a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke (,aki az elmúlt években többször megkapta már a legjobb kapusnak járó díjat); Rockenbauer István ferences szerzetes; Fejes Csaba, (Esztergom-Budapest); Farkas László (Vác); Barazsuly István szalvatoriánus szerzetes; Topsi Bálint (Szeged-Csanád); Veress Zoltán (Eger); Moldván Tibor és Stefán Zoltán görögkatolikus parókusok. A csapat újoncai Kocsis Dániel, Szabó Tamás és Szarka Gergely görögkatolikus atyák voltak. A válogatott edzője: Bozóky Imre.

papi-valogatott

Az tornán Portugália megvédte a címét, Bosznia-Hercegovina lett a második. A bronzérmesek a házigazda horvátok lettek, a 4. szlovákokat megelőzve.

A magyar meccsek:

csoportmeccsek: MAGYARORSZÁG 1:0 Olaszország; MAGYARORSZÁG 2:0 Csehország; MAGYARORSZÁG 1:3 Portugália; MAGYARORSZÁG 0:1 Horvátország

helyosztók: MAGYARORSZÁG 3:1 Ausztria; MAGYARORSZÁG 0:2 Románia

A magyar csapat a minimális elvárásoknak megfelelően a 6. helyen végzett. Többen úgy vélték, az 5. helyre is odaérhetnek, de nem lehetünk csalódottak, jövőre pedig már Olaszországban lehet bizonyítani, hogy a magyar papok a templomon kívül is megállják a helyüket. Na persze egy püspökkel a kapuban…

kép- és információ forrás: Mente.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.