Nem az abortusz népszerűsítésére

Nem az abortusz népszerűsítésére

A frissen beiktatott új amerikai elnök, Donald Trump tegnap egy olyan rendeletet fogadott el, amely megvonja a támogatást azoktól a családtervezéssel foglalkozó civil szervezetektől, akik az abortuszt népszerűsítik. A szervezeteknek kötelességük ügyfeleiket tájékoztatni az abortusz következményeiről.

Már az elnökjelölti vitákban láthattuk, hogy míg Trump abortusz-ellenes, Clinton pont ellenkezőleg: ő egészen a kilencedik hónapig engedélyezte volna a terhességmegszakítást, beleértve a részleges születéssel járó abortuszt. Ez utóbbi a magzatok méhből történő kiemelésével és meggyilkolásával járó módszer.

Kérdés, hogy Trump rendelete mennyire maradhat meg viták nélkül: Jeanne Shaheen szenátor még a héten benyújtja a visszavonási indítványt.

A közelmúltban Lengyelországban felmerült az abortusz teljeskörű betiltása, ez olyan nagy ellenállást keltett (többek között Magyarországon is: egy püspöknek öltözött ember abortusztablettákat osztogatott Krisztus teste felkiáltással), hogy végül nem is került bevezetésre. Bár Amerikában nincs szó tiltásról, csak a népszerűsítés támogatásának megvonásáról, elképzelhető ott is az ellenállás.

Következő számunkban az abortuszról, kereszténységről és az aktuális helyzetekről Makk János cikkét olvashatjátok.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.