Jót tesz neki a pápai ima

Jót tesz neki a pápai ima

Donald Tumpra, úgy tűnik, kimondottan jó hatással van Ferenc pápa többször megígért imája. Az Egyesült Államok 45. elnöke rövid idő alatt több olyan döntést is hozott, melyek segítik a keresztény értékek megőrzését Amerikában.

A frissen beiktatott amerikai elnök épp egy hónapja, január 23-án olyan rendeletet fogadott el, amely megvonja a támogatást azoktól a családtervezéssel foglalkozó civil szervezetektől, akik az abortuszt népszerűsítik. A szervezeteknek attól kezdve kötelességük ügyfeleiket tájékoztatni az abortusz következményeiről.

Érdekes inverze ennek egyébként a napokban Franciaországban kialakult helyzet. A parlament elfogadta az abortuszellenes weboldalakat büntetendő törvényt, minek értelmében 2 év börtönnel és 30 ezer eurós pénzbírsággal sújtható, ha valakiről úgy ítélik meg, hogy felelős olyan kijelentések vagy javaslatok terjesztéséért, amelyek lebeszélő célzattal szándékosan félrevezető tájékoztatást adnak az önként vállalt terhességmegszakítás jellemzőiről, következményeiről. A törvény erősen kétes megítélésű. A szocialista családügyi miniszter azt mondja, csak azokat az oldalakat büntetik, amelyek semlegesnek mutatják magukat, elhallgatva, hogy abortuszellenesek. Számos francia életvédő szervezet tiltakozik a törvény ellen, amely véleményük szerint súlyosan megsérti a szólásszabadságot.

Trump ez alatt nem tétlenkedik: eltörölte a transznemű vécéhasználati szabályokat.  Az alábbiakban az EnVolve írását közöljük, Lovas István fordításában.

Ő a legjobb! leállította az őrült Obama szabályát, amely kötelezővé tette minden iskolának és egyetemnek, hogy legyenek transznemű vécék!

Egyértelműen elfordulva elődjétől, Donald Trump elnök Fehér Háza egy bírót felkért, hogy mondjon le egy fellebbezési tárgyalást egy Obama-korszakban hozott, a transznemű vécéhasználatra vonatkozó jogszabályt illetően.

Obama 2016 nyarától “biztosított védelmet” külön vécéhasználatra a transzneműeknek. A portál a hírhez a következő kommentárt fűzi:

Trump visszahozza a családi és keresztény értékeket Amerikába! Ideje, hogy országunk ismét konzervatív és normális legyen!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.