“Jézushoz tartozom.”

“Jézushoz tartozom.”

Napra pontosan 10 évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-döntőt rendeztek az athéni Olimpiai Stadionban, több mint 70.000 néző előtt. A döntőben az olasz AC Milan és az angol Liverpool találkozott, és végül a milánóiak hódították el a serleget.

A mérkőzés után a brazil Kaká a meze alatt viselt pólóban ünnepelt, melynek angol nyelvű felirata: “I belong to Jesus”, azaz: “Jézushoz tartozom.”

Képtalálat a következőre: „kaka i belong to jesus”

A brazil futballista egy később vele készült beszélgetés során azt is elmondta, visszavonulását követően lelkészként szeretné Istent szolgálni.

Kaká példaértékű tanúságtétele hitéről, mellyel természetesen a kamerák és újságírók kereszttüzébe került, nem példa nélküli. Számos interjú hallható, olvasható élsportolókkal, akik arról vallanak, az általuk elért kiemelkedő teljesítményre nem lettek volna képesek az Istenbe vetetett hitük nélkül.

Hogy magyar példával is szolgáljunk, mindenképp meg kell említenünk évtizedünk egyik legjobb magyar játékosát, a hosszú évek óta válogatott kerettag Gera Zoltánt, aki többször is beszélt megtéréséről. Elmondása szerint ennek hatására vett fordulatot pályafutása, és vált középszerű játékosból nemzetközi szinten jegyzett labdarúgóvá.

Gera nem felejt, a mai napig hálás a napért, amikor megtért, és a “Mindent Isten nagyobb dicsőségére elv” látszik megmutatkozni gólörömeiben is, soha nem felejtene el az “égnek” hálát adni.

Képtalálat a következőre: „gera zoli az égre mutat”

Képtalálat a következőre: „gera az égre mutat”

Nem Kaká az egyetlen, aki pólója felirata által tesz tanúságot Istenbe vetett hitéről. Következzen néhány hasonló kép, amely bizonyára alkalmas lesz arra, hogy némileg árnyalja a focistákról kialakult közvélekedést.

Képtalálat a következőre: „kaka i belong to jesus”

“Jézus szeret téged.”

Képtalálat a következőre: „kaka i belong to jesus”

“Higgy, és meg fogod látni Isten dicsőségét!”

Kapcsolódó kép

“Isten nagy/nagyszerű!”

Képtalálat a következőre: „kaka i belong to jesus”

“Jézus az első helyen.”

Képtalálat a következőre: „neymar jesus”

no comment

Képtalálat a következőre: „kaka i belong to jesus”

“Jézushoz tartozom.”

Legyen ez a zárszó is!

„Egy kép többet mond ezer szónál…”

“Áldott ember vagyok”

Köszönjük, ha megosztod a Facebookon!

Ha még nem tetted, lájkold itt oldalunkat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.