Játszva tanulni

Játszva tanulni

Mai világunkban mindenkinek sok a dolga, és ha van is ideje kikapcsolódni, akkor játékokkal, telefonos alkalmazásokkal üti el az idejét. Mivel rövidek a szünetek az iskolában, a diákok többsége a rövid játékokat szereti, hiszen sokkal szórakoztatóbbak, mert nem kell váratlanul abbahagyni és újrakezdeni a játékot, mert nem volt elég idő rá.

catholic-trivia-e1476828998961-768x1014

Egyik nap pont egy ilyen játékot találtam, ami hasonló a Legyen ön is milliomoshoz, de mégis tudott valami újat mutatni. Amerikában megindult egy új evangelizációs program a fiataloknak, amelyben domonkos szerzetesek telefonos játékokat készítenek a fiataloknak bibliai kérdésekkel. Amikor letöltöttem azt gondoltam, hogy egy erőltetett játék. Bizonyára unalmas, hiszen mégis hogy lehet bibliai kérdésekkel izgalmassá tenni egy appot? Kellemesen csalódtam. Több téma is megtalálható a játékban, művészetekről, történelemről és sok más témáról tesz fel kérdéseket, amiket akár órákon is tanul az ember.

Egy játék, amelynek nem leszel annyira a rabja, mint a PokemonGo-nak amikor a buszmegállóban a negyedik embernek mondod azt, hogy legyen szíves félre állni, mert a Pokemonomat nem tudom megszerezni. A játék elején egyszerű kérdéseket tesz fel és nagy a sikerélmény. A szinteket az egyházi hierarchia adja meg és a pontokkal meg akár a többiekkel is lehet versenyezni. A játék angol nyelvű így akár nyelvgyakorlásnak is tökéletes.  A legfőbb cél pedig a játékban a pápai cím megszerzése, az a legmagasabb szint. Hát mégis hány ember mondhatja el magáról, hogy öt perc alatt pápa lett?

Az alkalmazás letölthető itt.

Kerkovits Gergely

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.