Istennek más célja van az életemmel

Istennek más célja van az életemmel

Még márciusban készített interjút a reset.hu  Habsburg Ferdinánddal, az utolsó magyar király dédunokájával. A 19 éves autóversenyzőt szeretett sportágáról és szakmai előremeneteléről kérdezték, amikor érdekes téma került elő…

Korábban említetted a templomba járást, és többször utaltál rá, hogy a hited milyen fontos számodra. Ez elég ritka a versenyzők között, nem?

Csak manapság, hiszen régebben sokkal általánosabb volt. Például olyan legendák számára is fontos volt a vallás, mint Senna, ma pedig Hamilton is ezen az úton jár.

Utóbbi mintha nem gondolná olyan komolyan, igaz?

Szerintem nagyon fontos neki, már csak Senna miatt is, aki igazi hős volt számára gyerekkorában. Az egész eddigi karrierje során azt tartotta szem előtt, hogy Senna mit vitt véghez, és biztosan nagyon sokat kutakodott utána, hogy mi volt erősségének titka. Úgy vélem, ezek közül az egyik a hite volt, mely szerint Isten azért helyezte őt erre a Földre, hogy versenyezzen és a legjobbá váljon. Hamilton magára vette ezt, és ő is ugyanígy áll az élethez. De hogy én is így látom-e? Azt kell mondjam, hogy nem. Szerintem Istennek más célja van az életemmel. Ezzel nem arra gondolok, hogy amit csinálok, az rossz, csak szabad akaratot adott nekünk arra, hogy eldöntsem, mi a helyes. Úgy vélem, ebben a tekintetben a megfelelő helyen vagyok.

Miért tartod fontosnak a hited, és hogyan éled meg ebben a közegben?

Úgy gondolom, hogy van egy olyan hely, ahová tartunk, és az élet nem ér véget a halállal. Remélem, hogy a mennyországba jutok majd, persze ebben a felfogásban közrejátszott az is, hogy nem ateistának, vagy olyasvalakinek neveltek, akit nem érdekel ez az egész. Ismerek valakit, aki abban bízik, hogy ha meghal, kutya lesz belőle. Mondom oké, ha így élsz, elfogadom.

Versenyzőtársról van szó?

Volt pilótáról, aki egyébként nagyon okos és remek srác. Az én személyes célom az, hogy olyan boldog legyek, amennyire csak tudok, hogy hálát adjak Istennek azért, hogy itt lehetek, hogy egészséges vagyok. Nagyon szerencsésnek érzem magam, a legtöbb társam pedig fel sem fogja, hogy mekkora mázlink van azt illetően, hogy versenyezhetünk. Néha, amikor kimegyek a pályára, el sem hiszem, hogy itt vagyok, és azt mondom: wáó! Hogy nem lehet ezért hálásnak lenni Istennek? Mivel magyaráznád másképp? Volt egy régi vallásoktatóm, akivel szinte a legjobb barátok lettünk, és azok vagyunk még a mai napig is, és részben neki is köszönhető, hogy közel kerültem az egyházhoz. Mostanság pedig egyre inkább, hiszen nagyon nagy energiát ad nekem, és könnyebbé is teszi a dolgokat. Ha valami rosszul sül el, tanulok belőle, és ezt is megköszönöm Istennek. Ennek köszönhetően kontextusba helyezem a dolgokat, könnyebb megérteni és elfogadni őket.

 

A teljes interjú elolvasható itt:

A versenyzésben senkit sem érdekel, hogy herceg vagy – interjú Habsburg Ferdinánddal, az utolsó magyar király dédunokájával

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.