Elhunyt dr. Joseph Nicolosi

Elhunyt dr. Joseph Nicolosi

Megrendüléssel fogadtuk dr. Joseph Nicolosi halálhírét, akivel még szeptemberben találkozhattunk és készíthettünk interjút, amely néhány héten belül megjelenik az Ösvény tavaszi számában.

Ő a fő kidolgozója és alkalmazója a helyreállító terápiának, amellyel számtalan homoszexuálisnak tudott segíteni a nem kívánt érzelmek legyőzésében.

Dr. Joseph Nicolosi, a homoszexualitás kutatásával és gyógyításával foglalkozó nemzeti szövetség (NARTH) társalapítója és vezetője eltávozott, amint az Aquinói Szent Tamás Pszichológiai Klinika, ahol Nicolosi igazgatóként szolgált, megerősítette. Nicolosi (†70) konverzió-reparatív orvosterapeuta volt, kezeléseket tervezett, amelyekkel helyreállítható egy személy szexuális identitása és legyőzhetők a nem kívánt homoszexuális érzések. Ezt szélesen felhasználták a fő egyesületek, szövetségek – köztük az Amerikai Orvosi Szövetség, az Amerikai Pszichiátriai Egyesület és az Amerikai Pszichológiai Szövetség. Az Aqiunói Szt. Tamás Pszichológiai Klinika csütörtök délután tette közzé a Facebookon: „Mélyen elszomorított és sokkolt minket Dr. Joseph Nicolosi influenza-szövődményekből adódott halálának bejelentése.”

Requiscat in pace!

felhasznált cikk: http://www.thedailybeast.com/cheats/2017/03/09/ex-gay-therapy-leader-joseph-nicolosi-dead-at-70.html?via=desktop&source=copyurl, fordította: Varga Réka Fruzsina

kép: Endrédy Balázs

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.