Dőlnek a keresztek

Dőlnek a keresztek

 

Ausztria messze földön híres gyönyörű szép hegyeiről. Az Alpok csúcsain rendre megtalálható úgynevezett Gipfelkreuzok, azaz hegyi keresztek (szó szerint: csúcs keresztek) egyszerre mutatják a hegyre feltekintő ember számára a hegytetőt, ormot, a túrázók és hegymászók számára az elérendő célt és hirdetik, hogy ez a gyönyörű teremtett világ, a gyakran akár Istenélményt előidéző táj mind az Úr műve, aki értünk a kereszten életét adta.

Sok Gipfelkreuzhoz tehát, kifejezetten vallási okokból kirándulnak, zarándokolnak fel a csúcsokra. Ezért aztán különösen szomorú hír, amit nemrég egy, a Schafreuter hegyéről érkező hegymászó hozott. A keresztet megrongálták; már másodszor. Az előző támadás után helyreállították ugyan, de úgy tűnik csak rövid ideig állhatott békességben a csúcson. A hatóságok úgy gondolják, muszlim bevándorlók kisebb csoportjai a keresztek megrongálásának, ledöntésének szánt szándékával másszák meg ezeket a hegyeket. És a többesszám sajnos jogos, ez nem volt ugyanis az első eset. Jó eséllyel – sajnos – nem is az utolsó.

A hit hegyeket mozdít, szokták mondani, vagy legalábbis embereket mozdít föl a hegyre, kit ilyen, kit olyan szándékkal. Az viszont bizonyos, hogy különösen is szent hely és alkalmas az Istennel való találkozásra. Járjunk hát mi is a hegyre, imádkozni! Mert ha meg akarod változtatni a világot, magadon kell elkezdened.

Aztán hátha ők is rájönnek, hogy ez sokkal jobb buli…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.