“Áldott ember vagyok”

“Áldott ember vagyok”

Hívő sportemberek nyilatkozatai az 59. Az év sportolója-gálán

A férfiaknál Szilágyi Áront választották meg a 2016-os év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson.

„Rióban tett első nyilatkozatomban azt mondtam, hogy áldott ember vagyok. Nemcsak azért vagyok áldott, mert olimpiai bajnok lehetek, és nemcsak a díj miatt, hanem mert Isten megáldott egy csodálatos menyasszonnyal, családdal, barátokkal és támogató csapattal is. Áldott Magyarország is, hogy van nekünk a sport, és van nekünk az olimpia. Miért is ne lehetne 2024-ben Budapesten is?”

szilagyi

 

A négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző Kulcsár Győző – akinek tanítványa, Szász Emese megnyerte a női párbajtőrözők egyéni viadalát a riói olimpián – az MSÚSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság közös életműdíját vehette át. Kulcsár a legjobb edzői kategóriában is jelölt volt.

 „Amíg erő van, amíg a Jóisten megsegít, lemegyek a vívóterembe, és megpróbálok minden gyerekből olimpiai bajnokot nevelni. A rend, fegyelem és pontosság három nagyon egyszerű dolog, de a víváshoz ez kell. Ez roppantul egyszerűen hangzik, de rettenetesen nehéz.”

kulcsar

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hozzászólások

Comments are closed.